تبلیغات
اسرار حیات - صفرا

صفحه اصلی

تماس با ما

آرشیو مطالب

طراح قالب

خوش آمدید!

منوی اصلی
لینکهای سریع

آرشیو ماهانه
آذر 1390
مهر 1390
مرداد 1390
تیر 1390
خرداد 1390
اردیبهشت 1390
فروردین 1390
اسفند 1389
بهمن 1389
آذر 1389
آبان 1389
مهر 1389

.:: لیست کامل آرشیو ماهانه ::.


لینک دوستان

حرفه ای ترین قالب های وبلاگ
وب سایت تفریحی و سرگرمی پاداش
fungozar
ایران جدید
یه دانشجوی دندونپزشکی
رایحه دوست
پزشکی نوین و طب ایرانی اسلامی
پرتابل طب اسلامی، ایرانی و سنتی

.:: لیست کامل لینکستان ::.


لوگوی دوستان


آمار بازدید
نویسندگان :
» سیده فاطمه

آمار بازدید :
» تعداد مطالب :
» تعداد نویسندگان :
» آخرین بروز رسانی :
» بازدید امروز :
» بازدید دیروز :
» بازدید این ماه :
» بازدید ماه قبل :
» بازدید کل :
» آخرین بازدید :


تبلیغات



صفرا

مرتبط با : دانستنی های علمی

 صفرا به معنی رنگ زرد و نیز به معنی زرد آب و آن مایعی است كه كبد آنرا افراز میكند. طعم آن تلخ و دارای املاح معدنی هرگاه در مجاورت هوا واقع شود تغییر رنگ می دهد و سبز رنگ می شود . گاه در بدن ته نشین می گردد و تولید سنگ صفرا می كند . این ماده در موقع وارد شدن غذا به معده مترشح و در كیسه صفرا رویهم جمع می شود و پس از ورود غذا در معده روی آن ریخته می شود و عمل پانكراس وكار روده ها را تسهیل می كند هر گاه مجرای صفرا بسته شود صفرا به وسیله كبد داخل خون شده و تولید بیماری یرقان می كند . علائم جمع آوری صفرا در معد قی و زردی چشم وتلخی دهان و خشكی ودرشتی زبان و عطش زیاد و ضعف اشتها به غذا می باشد .

كیسه صفرا را خوب بشناسید : در زیر كبد كیسه كوچكی به اندازه یك خرمای درشت و یا یك گردو وجود دارد صفرائی كه از كبد ترشح می شود درون  آن جمع می گردد و بعدا در موقع غذا خوردن با هضم غذایی این كیسه من منقبض شده و مقادیری از صفرا موجود خود را وارد روده دوازدهه می كند ، كیسه صفرا متاسفانه گاهی دچار عفونت می شود و در نتیجه چرك كرده كه در آن صورت علائمی شبیه به علائم آپاندیسیت ظاهر شده وبیمار دچار درد زیر دنده های راست همراه با استفراغ و لرز می شود كه به اصطلاح پزشكان مجبور می شود كه صفرا را بردارد . گاهی به علت املاحی كه در كیسه صفرا وجود دارد . در این كیسه سنگ به وجود می آید .به این ترتیب كه تعدادی میكروب وارد كیسه صفرا شده و املاح صفرا به تدریج روی آنها رسوب می كند و سنگ به تدریج بزرگ می شود و یا ممكن است تعداد سنگها زیاد شود. گاهی دیده می شود كه تا چهل با پنجاه سنگ در كیسه صفر جمع شده است. این سنگها گاهی جلو مجرای خروجی كیسه صفرا را گرفته و انسان به انسداد صفراوی دچار می شود . باید اضافه شود كه كیسه صفرا گاهی در خارج كردن صفرا تنبل می شود  بطوریكه صفرا مدت زمانی در آنجا محبوس می شود و به ناچار باید از داروهای كه كیسه صفرا را منقبض می كند و صفرا را به روده می  ریزد استفاده كرد . این نوع داروها را به اصطلاح صفرا بر می گویند. وجود  كیسه صفرا برای بدن كاملا لازم است . با این حال می توان آنرا بدون ناراحتی برداشت و بدون كیسه صفرا به زندگی عادی خود ادامه داد .

دستور برای خروج ماده صفرا از نظر طب قدیم

سنكنجبین با آب گرم بنوشید. در اخراج ماده صفرا از معده اثر تام دارد . پس از قی برای پاك كردن و تسكین حرارت معده بهتر است . رب غوره با انار، تخم كاهو ، گل نیلوفرآبی ، زرشك ، آلو بخارا ، كاسنی ، نارنج یا شربت نارنج و شربت لیمو و امثال اینها مصرف نمایند . بنفشه در طبیعت سرد و خشك . مسهل صفرا است مقدار مصرف آن از شربتش به رفق طبع و مزاج .

تمرهندی در طبیعت سرد و خشك و مسهل صفرا است و اخلاط سوخته می باشد و جهت خفقان حاد و عطش و زردی بدن مفید است . مقدار خوراك از 35تا 150 گرم میباشد بدلش آلو بخارا می باشد .

كشمش صفرا را از جوشش فرو می نشاند وبلغم را می برد و اعصاب را قوی وقلب را معتدل می كند .

 

غذاهای صفرا بر یعنی چه ؟

می دانیدكه یكی از وظایف مهم كبد و تهیه و ساخت صفرا است صفرا دارای خواص بسیار زیاد است . خون وقتی وارد كبد شد در آنجا تغییر می یابد و مقداری از آن در كبد باعث ساخته شدن صفرا می شود . یعنی اگر كبد دارای گردش خون منظم و سالمی نباشد نمیتواند صحیح ودرست صفرا بسازد و آنرا وارد روده كند .

كبد در شبانه روز در حدود دو كیلوگرم صفرا می سازد . این صفرا وارد كیسه می شود و از آنجا بوسیله مجرای مخصوص به روده می ریزد . اگر كبد در ساخت صفرا دچار كندی شود هضم غذاهای چرب دچار اختلال شده واحیانا دچار یرقان می شود . اگر كبد به مقدار كافی صفرا بسازد و وارد كیسه صفرا كند ، ولی صفرا در این كیسه حبس شود و نتواند وارده روده شود باز هم حالت یرقان و اختلالات هاضمه ظاهر می گردد . یعنی هم باید كبد به خوبی و به اندازه كافی صفرا ترشح كند و هم كیسه صفرا باید صفراهای ساخته شد را به آسانی در روده ریخته و چنانچه صفرا در كیسه صفرا انباشته شده و راه خارج نداشته باشد صفرای حبس شده به درون مجاری صفراوی پس زده و مانع ترشح صفرا می شود كیسه از كار ساخت صفرا باز می نماید.

وقتی این مطلب را به خوبی دانستید باید بدانید كه بعضی غذاها و داروها و میوه ها دارای این خاصیت هستند كه باعث ترشح مقدار زیاد صفرا به وسیله سلولهای كبدی می شود به چنین مواد و غذاها را صفرا زا یا كارتپك نام داده اند ، یعنی خوردن آنها باعث می شود كه سلولهای كبدی را تقویت و اگر در كار آنها تنبلی حاصل شده باشد برطرف گردد و تهیه و ساخت صفرا مجددا به حالت اول بازگردد . بعضی از غذاها و داروها خاصیت دیگری دارند یعنی كارشان این است كه كیسه صفرا را منقبض كرده و باعث می شوند كه تمام صفراهایی كه در كبد جمع آوری شد است در اثر حركات انقباض شدید به داخل روده بریزد . به این غذاها و داروها به اصطلاح مواد صفرابر نام نهاده اندكه دارای انواع و اقسام مختلف هستند و روغن زیتون و آب زرشك ، سولفات دو منیزی ، تره فرنگی و امثال آن در زمره آنهاست .

بدین وسیله ملاحظه می كند كه انسان به مواد صفرازا و هم به مواد صفرا بر نیاز دارد زیرا این مواد وقتی با هم تجویز شوند باعث می شود كه هم كبد صفرای زیادی ترشح كند و هم كیسه صفرا این صفرا ها را در روده بریزد .به هر حال اگر كبد شما خسته است . اگر عادت داریدكه غذای چرب بخورید ، اگر عادت دارید كه ورزش وپیاده روی نكنید ، میوه و سبزی خام زیاد بخورید . صلاح است مواظب خود باشید زیرا خوردن غذاهای پرادویه و چرب ، شب زنده داری ، عصبانیت ، انجام كارهای سنگین و بدون تفریح باعث خستگی شدیدكبد می شود و وقتی كبد خسته شد اشتها مختل می شود. و انسان وقتی غذاهای چرب می خورد سنگین می شو و بعد از غذا تنبل می گردد . وضعش طوری می شود كه نمی تواند با میل و رغبت كاركند و گرفتن رژیم های غذایی می تواند وضع مزاجی انسان را مرتب كند .

در مواردیكه مجاری كیسه صفرا مریض شده بایدكاری كرد كه دوباره به كار افتد . اختلال مجرا و كیسه صفرا در اثر غذاهای گوشتی و چربی و ناسازگاری شیمیایی تركیبات اغذیه پیدا می شود و باید توجه كرد كه اختلالات عصبی نیز در بیماری مجرای كیسه صفرا تاثیر فراوان دارد مانند : غم و غصه ، نومیدی دركار ، افكارمنفی ، اندیشه های حزین زیان بخش ، خود پرستی ، و افكار ترسناك تاثیر زیادی در اختلال كار كیسه صفرا دارد واحتقان خون در كیسه صفرا اغتشاش و اختلالی در دستگاه بدن بوجود می آورد كه اگر مدت زمان طولانی بشود نوعی سرطان ایجاد میكند كه صفرا دگرگون می شود و خون بدن را مسموم می كند.

درمان از نظر پروفسور كاپو ایتالیائی : معالجه كیسه صفرا با رژیم انگور اگر بافر است . در موارد اختلال كیسه صفرا باید دقت و توجه كرد كه انگور زیاد رسیده و شیرین نباشد . برعكس انگور ترشی باشد . اگر انگور ترش در دسترس شما نبود می توانید آب انگور شیرین را بگیرید و بعد آب خالص به آن اضافه تا شیرینی آن كم شود و یك روز در میان بجای آب انگور آب لیمو ترش را با سوپ پیاز پخته مصرف كنید . در روزیكه بجای آب انگور آب لیمو می خورید باید هر ساعت آب دو لیمو  تازه را گرفته بنوشید و ناهار و شام سوپ پیاز پخته بخورید .

برای تسهیل در رفع سمومی كه در كیسه صفرا جمع می شود می توان با ورزشهای تنفسی از داخل و یا كمپرس های آب گرم از خارج كمك گرفت . كمپرس های آبگرم باید روی كبد گذاشت . وقتی كیسه صفرا درد شدید دارد هم نیم ساعت به نیم ساعت دو یا سه بار آنرا تكرار كرد و باید هر روز چهار تا شش كیلوگرم انگور مصرف كرد و انگور را باید خوب جوید و با بزاق دهان مخلوط كرد و فرو داد . كبد خود را فعال نگاهدارید . خوردن یك یا دو قاشق روغن زیتون هر صبح ناشتا كار یك صفرا بر قوی را انجام داده و كبد  احساس آرامش می كند . غوره در طبیعت سرد و خشك وعصاره آن سردتر از غوره است برطرف كننده حرارت بدن و صفراست .


نوشته شده توسط سیده فاطمه در جمعه 6 خرداد 1390

نظرات ()

مطالب پیشین

» گیاهان مؤثر در سوء هاضمه
» خواص فلفل
» آشنایی با 9 ماده غذایی تقویت کننده چشم
» اسم من « نیشكر» است !
» عرق کردن نشانه چیست؟

» لیست کامل مطالب ارسالی


درباره


خواص گیاهان ، تغذیه مناسب،بهداشت و سلامت، دانستنی های علمی
مدیر وبلاگ: سیده فاطمه


لوگوی ما


نظرسنجی

به چه مطالبی بیشتر علاقه مندید؟






جستجو


پیوند های روزانه

یکــ فروم
خرید اینترنتی
آگهی رایگان | تبلیغات اینترنتی
پیامک بخونید پول دربیارید !
کسب درآمد اینترنتی بدون اینکه حتی 1 ریال خرج کنی

.:: لیست کامل پیوندهای روزانه ::.

.:: ارسال پیوند ::.

صفحه اصلی | تماس با ما | اضافه به علاقه مندی ها | ذخیره صفحه | طراح قالب


Powered By mihanblog.com Copyright © 2009 by asrarhayat
Design By : wWw.Theme-Designer.Com