تبلیغات
اسرار حیات - خواص کاسنی

صفحه اصلی

تماس با ما

آرشیو مطالب

طراح قالب

خوش آمدید!

منوی اصلی
لینکهای سریع

آرشیو ماهانه
آذر 1390
مهر 1390
مرداد 1390
تیر 1390
خرداد 1390
اردیبهشت 1390
فروردین 1390
اسفند 1389
بهمن 1389
آذر 1389
آبان 1389
مهر 1389

.:: لیست کامل آرشیو ماهانه ::.


لینک دوستان

حرفه ای ترین قالب های وبلاگ
وب سایت تفریحی و سرگرمی پاداش
fungozar
ایران جدید
یه دانشجوی دندونپزشکی
رایحه دوست
پزشکی نوین و طب ایرانی اسلامی
پرتابل طب اسلامی، ایرانی و سنتی

.:: لیست کامل لینکستان ::.


لوگوی دوستان


آمار بازدید
نویسندگان :
» سیده فاطمه

آمار بازدید :
» تعداد مطالب :
» تعداد نویسندگان :
» آخرین بروز رسانی :
» بازدید امروز :
» بازدید دیروز :
» بازدید این ماه :
» بازدید ماه قبل :
» بازدید کل :
» آخرین بازدید :


تبلیغات



خواص کاسنی

مرتبط با : گیاهان دارویی

برگ کاسنی  خون را تصفیه می كند . آب برگ کاسنی  برای مبارزه با سردرد به كار می برید . اگر خانمهای باردار از آب برگ کاسنی  بخورند ، نوزادشان خوش آب و رنگ خواهد شد . اثر کاسنی  در امراض كبدی قطعی است .

اعراب به کاسنی  هندبا می گویند و دركتاب های قدیم به اسامی انطوبیا – شكوریه – سرس – سكوریا – هندبه – كسناج كوبه یك – چیپوتییایی – شكوریا – امیرون – آجی مارول – سریس – شریش و سكونا یاد شده است .

یكی از سنت های ایرانیان این است كه در روز سیزده ی فروردین ، از شهر خارج شده و روز را دركنار سبزه به  پایان می رسانند و در گذشته چنین معمول بود كه ناهار را همراه كاهو پرك كه نوعی كاسنی پرورش یافته بود یا برگهای نورسته ی كاسنی كه غالبا دركنار جوی ها و سبزه زار ها می روید ، میل می نمودند و به این ترتیب خون را پاك و كبد خود را زهكشی می كردند . قسمت مورد استفاده ی کاسنی  برگ تازه و ریشه ی خشك آن است . ریشه ی کاسنی  دارای مواد لعابدار – اینولین و قند های گوناگون است ، كمی هم تانن دارم ونیز دارای یك ماده یدارویی و مقداری شوره هستم .  روی برگ های کاسنی  تعداد زیادی عوامل زنده ی مفید ، زندگانی می نماید ، لذا شستن آن در شرع و طب قدیم منع شده است وچون انواع بیابانی کاسنی  آلودگی نداشته ، و در پرتوی آفتاب پرورش پیدا می كنند ، خوردن برگهای تازه کاسنی  می توان ناشسته خورد . برگهای تازه کاسنی  سرشار از ویتامین ث بوده و خنك می باشند . برگ من حرارت صفراوی را از بین می برد . خون را تصفیه می كند و از فشار آن می كاهد .مالیدن آب برگ من به تنهایی و یا با سركه جهت سردرد مفید است . ضماد كوبیده ی برگ کاسنی  جهت درد چشم و ورم ملتحمه نافع است . مضمضه جوشانده ی برگ کاسنی  جهت درد دندانهای آسیا سودمند می باشد . و غرغره آن با آب فلوس برای ورم گلو و دیفتری نافع است . مخصوصا اگرهمراه با آب گشنیز باشد . ضماد کاسنی  با آرد جو بر روی سینه جهت تنگ نفس و تقویت قلب و تحلیل اورام تجویز شده است . مادرانی كه درموقع بارداری از برگ کاسنی  بخورند ، نوزادشان خوش آبرنگ می شوند بنا به فرموده ی  امام ششم خانواده هایی كه كاسنی می خورند فرزند پسر بیش از دختر دارند . كبد كه سكان كشتی بدن است بیش از چهار هزار عمل شیمیایی انجام می دهد ، و چون از كار بیفتد ، بیش از هزار مرض به سراغ انسان می آید و از این روی امام هشتم فرموده اند كه كاسنی دوای هزار درد است . 

پزشكان قدیم و جدید هردو اثر كاسنی را در امراض كبدی قطعی دانسته و در طب جدید ثابت شده است كه كاسنی در نو سازی یاخته كبدی نقش برجسته ای دارد . ریشه کاسنی  دارای اسانس و یك ماده صمغی و چند ماده مفید دارویی است .  مقوی معده – تصفیه كننده خون – ملین و تب بر است . دم كرده ده در هزار برگ و 25 در هزار ریشه ی کاسنی  درمان امراض بالا نافع است . شیره ی تازه کاسنی  25 تا پنجاه گرم مصرف می شود شربت مرا به عنوان تقویت كننده كودكان تجویز می كنند . کاسنی  انواع واقسام زیاد دارم ، بسیاری از انواع مرا پرورش داده و در سالاد به كار می برند – كاهو پرك – كاسنی فرفری – اسكارول از انواع شیرین و پرورش یافته ی کاسنی  است.

كاسنی فرنگی ، یا آندیو

آندیو كه كشت آن به تازگی در ایران معمول شده ، یكی از انواع پرورش یافته ی است كه از اروپا به ایران آمده ، ولی دركتب قدیم به آن كاسنیه – تیفات – منجوریون و هندبی می گفتند . درموقع كشت بایستی برگ های آن را با خاك پوشاند تا از اثر تابش آفتاب سبز نشده و تلخ نشود – این گیاه مختصری از خواص كاسنی را دارد .

كاسنی صحرایی

در فارسی گل قاصد – خبركش و خبر آور است . دركتب قدیم به طرحشقوق لقب داده اند  خاصیت آن بیش از كاسنی است- اسهال را بند می آورم و مقوی معده می باشد، و در همه احوال قوی تر از بستانی وانواع پرورش یافته می باشد . درمان خوبی برای خون ریزی ریوی هستم . خوردن آن كیسه صفرا و كبد وطحال را باز می كند ، و یرقان و استسقاء را شفا می بخشد . كاسنی صحرایی  مضر سپرز می دانند . عروق را باز می كند حرارت خون و عطش را تسكین می دهد هیجان صفراوی را معالجه می كند والتهاب معده را برطرف می سازد از دوستان كبد و زهكش كلیه و مثانه یوده و آنها را از سنگ پاك میكند وهر قدر تلخ تر باشم ، در امراض  كبدی موثرتر می باشم . برای مبتلایان به حصبه وآبله تجویز شده ، و آب برگ كاسنی صحرایی  با ریشه كاسنی صحرایی به تمامی برای تب های عفونی نافع است . مالیدن ضماد برگ و ریشه ی كاسنی صحرایی  همراه با روغن زیتون بر محل نیش عقرب و حشرات سمی باعث تسكین درد آنها است و خوردن برگ وریشه كاسنی صحرایی پادزهر سموم شیمیایی می باشد  ضماد آنها با آرد جو جهت درد مفاصل و نقرس مفید است .. مقدار خوراك آب برگ كاسنی صحرایی  تا دویست گرم است و چون باعث تحریك سرفه می شوم ، كاسنی صحرایی برای سینه كمتر تجویز می كنند .

ریشه ی كاسنی 

در تحلیل و پاك كردن اخلاط اثر زیاد دارم .  جهت تصفیه ی خون و رفع ورم احشاء و استسقاء و درمان تب های كهنه و درد مفاصل و زیاد شدن شیر و ادرار سودمند می باشم و در سایر افعال خواص كاسنی صحرایی مانند برگ است مقدار خوراك كاسنی صحرایی از گرد ساییده 5/3 گرم تا پنج گرم و جوشانده آن از پانزده گرم تا 45 گرم می باشد .

تخم كاسنی

جهت سردرد و تنگ تنفس و باز كردن كیسه صفرا و استسقاء و یرقان و تب های صفراوی سودمند می باشد و جوشانده ی من با رازیانه جهت رفع سموم مفدی است و نیز برای ضعف گرده و طحال و بند آمدن خون ریزی سینه و تحریك اشتها موثر بوده و در سایر افعال همانند برگ می باشم . مقدار خوراك من از 5 گرم تا پانزده گرم است . بد طعم و قی آور بوده ، و صاحب كتاب شفاء الاسقام در فصل طحال مرا مضر سپرز می داند !

 


نوشته شده توسط سیده فاطمه در جمعه 26 فروردین 1390

نظرات ()

مطالب پیشین

» گیاهان مؤثر در سوء هاضمه
» خواص فلفل
» آشنایی با 9 ماده غذایی تقویت کننده چشم
» اسم من « نیشكر» است !
» عرق کردن نشانه چیست؟

» لیست کامل مطالب ارسالی


درباره


خواص گیاهان ، تغذیه مناسب،بهداشت و سلامت، دانستنی های علمی
مدیر وبلاگ: سیده فاطمه


لوگوی ما


نظرسنجی

به چه مطالبی بیشتر علاقه مندید؟






جستجو


پیوند های روزانه

یکــ فروم
خرید اینترنتی
آگهی رایگان | تبلیغات اینترنتی
پیامک بخونید پول دربیارید !
کسب درآمد اینترنتی بدون اینکه حتی 1 ریال خرج کنی

.:: لیست کامل پیوندهای روزانه ::.

.:: ارسال پیوند ::.

صفحه اصلی | تماس با ما | اضافه به علاقه مندی ها | ذخیره صفحه | طراح قالب


Powered By mihanblog.com Copyright © 2009 by asrarhayat
Design By : wWw.Theme-Designer.Com